Doordat ik belichter in de Stadsschouwburg te Haarlem ben geweest, heb ik ervaren hoe belangrijk licht en decor zijn.Ik heb vele theaterstukken vanuit de lichtcabine bekeken.

Je kunt een theaterstuk maken met enkel een paar podiumdelen en wat licht. Je gebruikt dan de  fantasie van de mensen, ze maken het decor met hun gedachten. Bij musical en operette is dat anders want er zijn prachtige betimmerde decors en prachtige achterdoeken en of zelfs video. Mijn laatste werkgever in het theater was Toneel Groep Amsterdam daar konden ze er ook wat van. Van heel summier tot echte regen bliksem en modder op het toneel, mensen werden gekruisigd en zelfs opgehangen, bizar.

 

Het decor van mijn foto’s vind ik ook erg belangrijk, ik ben altijd op zoek naar locaties die ik zou kunnen gebruiken voor mijn foto’s.Fotograaf Gregory Crewdson en schilder Edward Hopper inspireren mij.

Bij sommige foto’s probeer ik vraagtekens op te roepen. Wat is er gebeurd? Wat zie ik? Er zou een verhaal bij de kijker kunnen ontstaan wat bij iedereen anders kan zijn. Dit is de weg die ik nu ben ingeslagen ik zou graag nog meer van dit soort foto’s willen maken.

 

Sinds 1997 ben ik zelfstandig ondernemer en ben nog steeds werkzaam voor theater producties met het maken van gobo’s een soort dia van glas die tegen zeer hoge hitte kan. Met gobo’s maakt men projecties om een bepaalde sfeer te creëren.

 

Ik hoop dat u van mijn website kan genieten, en als u het leuk vind kunt u wat in mijn gastenboek schrijven.

Voor contact met mij, schrijf iets in mijn gastenboek of mail me aad@vogel-fotografie.nl

Aad Vogel